Rodoreda-Brossa-Sant Gervasi

El Sant Gervasi de principis de segle va acollir el naixement de molts bons escriptors. Entre els més apreciats i reconeguts s’hi troben Mercè Rodoreda i Joan Brossa. Cada u va crear el seu univers particular, teixit amb retalls de la infantesa, els records de la guerra, els amics, els ambients literaris i artístics… en tots dos casos, el barri i la seva gent hi són presents i formen un un terreny des d’on l’obra s’embranca i creix.

Els poetes i Blanca Llum Vidal i Carles Rebassa són coneixedors d’ambdues obres i, a més, són molt bons rapsodes. Entre els dos trenaran una lectura de textos de totes les seves èpoques per aprofundir en l’obra d’aquests dos grans escriptors de Sant Gervasi, de Catalunya i el Món.

Un fragment de Rodoreda que recorda els Jardins de Brusi:

“A  l’altra banda de la riera hi havia el parc abandonat del marquès de Can Brusi. Des del menjador es veia frondós d’arbres  centenaris. Ple de rossinyols a les nits d’estiu. Anava de la plaça Molina fins a l’Ateneu de   Sant Gervasi, a tocar del que ara és Mitre. Al capvespre se sentien crits de paons.”


Un poema de Brossa que recorda la pertinença al barri de Sant Gervasi:

Sóc a casa meva

La casa és al carrer de Balmes

El carrer de Balmes és a Sant Gervasi

Sant Gervasi és a Barcelona

Barcelona és al Principat

El Principat és als Països Catalans

Els Països Catalans són a Europa

Europa és una de les cinc parts del món

El món és un astre

i l’astre ens transporta sense treva

espais enllà.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *