Casal de PREMONITORS/ES

Casal de PREMONITORS/ES

premonis-01

T’agrada el món del lleure i t’agradaria ser monitor/a? Apunta’t per aprendre nocions bàsiques, normatives, conèixer gent,… i sobretot per passar-t’ho molt bé!

Aquest casal està especialment dedicat a tots els joves en edats compreses entre 14 i 16 anys que formen part d’agrupaments, caus i esplais de la ciutat.
És un pas previ a la formació oficial al títol de monitors de lleure educatiu, ja que per realitzar aquest has de ser major d’edat.

Per a joves de 14 a 17 anys.

Horari de 9.30 a 13.30hores

Setmana del 26 al 30 de juny.

Inscripcions al Casal: a partir del 24 d’abril. De dilluns a divendres de 15 a 20.00h i dissabtes de 16 a 20.00. El preu és de 64,75€.

 

Descripció General del Curs
 
Un curs amb 20h de durada dirigit a tots/es aquells/es joves amb interès amb el món de l’educació en el lleure, realitzant activitats amb infants i joves, com ara Casals d’estiu, Colònies, Campaments, Monitors voluntaris en associacions de Lleure, Casals infantils, ludoteques, etc.
Objectius
 Conèixer les bases de l’educació en el lleure
 Adquirir nocions de planificació i programació d’activitats de lleure
 Fer-los experimentar amb recursos que després els seran útils davant els infants
 Adquirir una vivència de grup enriquidora
 Motivar el grup en la tasca del monitor
Estructura del curs 
ÀREA                                Hores          Sessions
Psicopedagogia                      8                  2
Recursos Expressió               4                  1
Recursos Joc                           4                  1
Salut i prevenció                    4                  1
TOTAL                                    20                  5
Continguts de les matèries
– Psicopedagogia
Què és educar?. La pedagogia del lleure. La intervenció educativa. Programació d’activitats de lleure. El procés educatiu. La psicologia. La psicologia evolutiva. L’infant i el jove en el lleure. El monitor. La seva funció i el saber fer . Apunts en tractament de la diversitat, des de la seva vivència .
– Recursos d’expressió
La importància del l’expressió plàstica en el creixement dels infants. La importància del l’expressió corporal en el creixement dels infants. Idees per treballar diferents materials amb els infants.
– Recursos de Joc
El joc i la seva importància en l’etapa infantil i juvenil. Jocs d’interior i d’exterior . La fitxa de joc i la preparació dels jocs. Jocs i edats. L’organització del grup per a crear un bon clima de joc. El joc com a eina educativa.
– Salut i prevenció
Introducció als primers auxilis. Què hem de tenir a la farmaciola. Alguns aspectes de prevenció. Aspectes relacionats amb la prevenció i l’educació per la salut.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *