12ena TRAS

12a TRAS Trobada de Representants d’Alumnes de Secundària de Sarrià-Sant Gervasi

JA HEM TANCAT LA 12ena TRAS i ara toca COMPARTIR el que em après tots plegats en aquesta jornada: alumnes, educadors, professors, ponents etc. amb la resta d’alumnes de classe i joves que puguin estar interessats. Més avall trobareu informació de la jornada, els powers points de la posta en comú, vídeos, links etc de suport per facilitar-vos la feina. Ànim!

Des d’ avui i durant tot el curs aquesta pàgina del bloc del Casal estarà en actiu recollint diferents informacions que us puguin ser d’interès i compartint les vostres qüestions o suggerències.

Donem les gracies a tots i totes les alumnes participants i molt especialment als equips docents i directius dels Centres d’Ensenyament que ho han fet possible: Arcs / Costa Llobera / Infant Jesús / Menéndez Y Pelayo/ Montserrat / Serrat i Bonastre /

Que ha estat la TRAS: Un espai de trobada, intercanvi, reflexió i participació dirigit als/les representants d’alumnes dels instituts de secundària:

Quins objectius persegueix:

  1. Dotar d’importància i protagonisme a la figura de delegat/da de classe i a l’hora, donar l’oportunitat de conèixer a representants i organitzacions d’estudiants d’altres instituts.
  2. Generar un espai de formació, reflexió i opinió relacionat amb la realitat actual dels/les joves de la ciutat de Barcelona.
  3. Canalitzar propostes d’interès des de les taules de treball per tal de traduir-les en experiències i debat, tant dins com a fora dela TRAS.

Com:Taules de treball i dinàmiques, esmorzar al jardí, posta en comú de totes les taules, obra de teatre social Teatre Fòrum

Taules de 1er i 2on d’ESO

A) Taller Rumorologia. Com es difonen i construeixen les falsedats, perquè ens les creiem i que es pot fer contra elles. Aspectes a ser tinguts en compte i variables que poden influir en la credibilitat i propagació d’un rumor. A càrrec de l’antropòleg Rafael Crespo del Centre d’Estudis Africans i interculturals

B) El meu cos no entén de cànons En aquest taller analitzarem la pressió dels models estètics en l’adolescència, que promouen una baixa autoestima, rebuig del propi cos i trastorns alimentaris. Aquesta activitat té per objectius fomentar el respecte i cura del propi cos, promoure una actitud crítica respecte als estàndards estètics i publicitaris, ampliar el concepte de bellesa i atractiu físic, i motivar la construcció d’un estil i model de bellesa propi i personal. A càrrec de l’Associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària

C) Si la l’Amor és un embolic … pots desembolicar-te! Desmitificant l’ Amor Romàntic Amb aquest taller abordem la deconstrucció dels valors de l’ Amor Romàntic que legitimen la desigualtat entre homes i dones, alhora de potenciar relacions que es basin en el creixement, l’enriquiment i el respecte a l’ autonomia personal i de l’ altra. A càrrec de l’Associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària

POWER POINT de la posta en comú de les taules rumorologia, el meu cos no entén de cànons, desmitificant l’amor romàntic.

Vídeo relacionat amb la taula RUMOROLOGIA

Taules de 3er i 4rt d’ESO

A) Sexisme, sexualitat i joves. Proporcionar estratègies, recursos i fomentar actituds per tal de promoure una educació no sexista i no discriminatòria. A càrrec de JIS Joves per la Igualtat i la Solidaritat

B) Taller de prevenció de drogues. Fomentar la presa de responsabilitat sobre la pròpia salut, facilitar informació sobre els efectes i riscos associats al consum de diferents substàncies, reforçant i potenciant habilitats personals i socials. A càrrec de JIS Joves per la Igualtat i la Solidaritat

C) Taller de prevenció de les relacions abusives.Facilitar estratègies per prevenir les conductes abusives i incidir en la resolució de conflictes com a forma d’interacció en les relacions interpersonals potenciant l’autoestima, la seguretat i el sentiment de solidaritat de l’alumnat envers el company que pateix una situació d’abús. A càrrec de l’Associació Enruta’t

POWER POINT de la posta en comú de les taules sexisme, sexualitat i joves, prevenció de drogues, prevenció de les relacions abusives

Vídeo relacionat amb la taula PREVENCIÓ DE RELACIONS ABUSIVES